Baran Korkmaz

Baran Korkmaz

Klinik Psikolog

(6)
Randevu Al
  • 11 Yaptığı Seans
  • 7 Danışan
  • Seans Süresi: 50 Dakika
  • Seans Ücreti: 600.00 TL
2013 Bilgi Üniversitesi Psikoloji ve Ekonomi bölümlerinden çift anadal öğrencisi olarak 3,77 ve 3,48’lik ortalamalarla mezun oldum. 2010 yılında Liverpool Üniversitesi’nde burslu öğrenci olarak yaz okulunda yer aldım. 2016-2017 yılları arasında da Sabancı Üniversitesi'nde İşletme master'ı yaptım. 8 sene boyunca Sysmex, Reckitt Benckiser ve BP - Castrol gibi çok uluslu şirketlerde finansal analist ve finans müdürü olarak çalıştım. Ardından kariyer yolumu değiştirerek psikoloji alanında ilerlemeye karar verdim. Moodist Hastanesi’nde klinik psikoloji staj programında yer aldım ve MMPI testi eğitimine katıldım. Staj boyunca hasta ziyaretlerine ve vizitelere katılma, hasta dosyalarını inceleme şansı buldum. Buna ilaveten Gedik Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisansı’nda eğitime devam etmekteyim. Bireysel terapide psikodinamik ve bilişsel davranışçı yöntemleri kullanıyorum. Çift terapisinde ise duygu odaklı terapi yöntemiyle çalışıyorum. Almış olduğum eğitimler arasında, ·Dr. Hülya Bingöl - Attentioner Dikkat Eksikliği Eğitimi ·Dr. Nevin Dölek - Çözüm Odaklı Terapi ·Üsküdar Üniversitesi Ailemer - Çocuk Psikometrik Testleri Eğitimi ·Prof. Dr. Kültegin Ögel - Bağımlılığa Yaklaşım Eğitimi .Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu – Aile ve Çift Terapisi Eğitimi ·CETAD’tan - Cinsel Terapi Temel Eğitimi ·Moodist Akademi - Klinik Yaklaşım Eğitiminden 3 farklı modül devam eden eğitimlerim arasında ise aşağıda listelenen eğitimler yer almaktadır. ·İrem Erdem Atak - Rorschach Testi ve TAT Semineri (Yetişkin) ·İlişki Terapileri Enstitüsü, Prof. Dr. Cebrail Kısa – Duygu Odaklı Çift Terapisi Eğitimi ·Abdükadir Özbek Enstitüsü - Psikodrama Eğitimi Grubu ·İstanbul Psikanaliz Derneği - Psikanalizle Tanışma Seminerleri ·İstanbul Psikanaliz Derneği - Psikanaliz ve Pedagoji Seminerleri ·Doç. Dr. Vahdet Görmez – Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Teorik Eğitimi ·Prof. Dr. Doğan Şahin – Dinamik Psikoterapi Temel Eğitimi

ÇALIŞMA & UZMANLIK ALANLARI

Antisosyal Kişilik Bozukluğu, Çocuk ve Ergenlik Dönemi Ruhsal Sorunları, Depresif Bozukluklar, Depresyon ve Mutsuzluk, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite, Ergenlik Dönemi Sorunları, Kendine Yabancılaşma ve Yalnızlık, Klinik Psikolog, Mobbing (İş Yerinde Psikolojik Baskı), Obsesif Kompulsif Bozukluk, Öfke Kontrolü, Özgüven ve Yeterlilik Sorunları, Travma ve İlişkili Bozukluklar, Yıkıcı Bozukluklar, Dürtü Denetimi ve Davranım Bozuklukları

HİZMET VERDİĞİ DİLLER

SERTİFİKALAR

  • CETAD - Cinsel Terapiler Temel Eğitimi

  • Doç. Dr. Vahdet Görmez – Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Teorik Eğitimi

  • Dr. Nevin Dölek - Çözüm Odaklı Terapi

  • Hülya Bingöl Attentioner

  • İlişki Terapileri Enstitüsü, Prof. Dr. Cebrail Kısa – Duygu Odaklı Çift Terapisi Eğitimi

  • İPD - Psikanalizle Tanışma Seminerleri

  • İrem Erdem Atak - Rorschach Testi ve TAT Semineri (Yetişkin)

  • İstanbul Psikanaliz Derneği - Psikanaliz ve Pedagoji Seminerleri

  • Prof. Dr. Doğan Şahin - Dinamik Terapi Temel eğitimi

  • Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu – Aile ve Çift Terapisi Eğitimi

  • Prof. Dr. Kültegin Ögel - Bağımlılığa Yaklaşım Eğitimi

  • Üsküdar Üniversitesi Ailemer - Çocuk Psikometrik Testleri Eğitimi

Son Yazıları

  • Uzman henüz makale yayınlamadı.

  • Soru

    her şeyim aşırı düzenli olsun istiyorum, herhangi bir eşyanın nesnenin yeri değiştiğinde çok rahatsız oluyorum, kıyafetlerimi dolaba yerleştirmek saatlerimi alıyor, en ufak bir kırışıklık beni sinir ediyor, evimden herhangi bir şeyim dışarı çıktığında rahatsız oluyorum. Ayrıca her şeyi yazma gereği duyuyorum. Bunlar bir hastalık mı ya da başlangıcı mı ne önerirsiniz?

    • Baran Korkmaz

      merhaba, bahsettiğiniz belirtiler birçok sebepten kaynaklanıyor olabilir. Dolayısıyla temel sebebe inmeden nasıl bir belirsizlik hissiyle mücadele ettiğinizi bilemeyiz. Yazmaya duyduğunuz gereksinim de, yaşadıklarınızı kağıt üzerinde bile olsa durdurma, onları belli yerde tutma arzunuzdan kaynaklıyor gibi görünüyor. Önerim, mutlaka terapiye başlamanız olur. Çünkü bu tip takıntılar hızlı ilerleyip işlevselliğinizi derinden etkileyebilir. Buna bir hastalık diyebilecek yeterli verimiz yok fakat sizi davranışlarınız üzerinden olumsuz etkilemeleri ve kötü hissettirmeleri, hastalık olmasa bile tedaviye ihtiyaç duyan bir yanınız olduğunu gösteriyor. Doğrudan "şunu yapın, bunu yapın" gibi öneriler bahsettiğiniz sıkıntıları çözmede etkili olmaz. Terapi sürecinde sizi böyle hissettiren temel sorunların çalışılması en doğru yöntem olacaktır. Sevgiler, Baran Korkmaz

  • Soru

    Hayatım boyunca çok rahatsız edici bir ortamda yaşadım. Çocukken nasıl tepki vermem gerektiğinin ya da ne düşünmem gerektiğinin farkında değildim ama yıllar geçtikçe büyüdüm ve zaman zaman intihara meylettim. Tartışmaların hayatımın bir parçası oluşu evimden kaynaklanıyor. Biraz huzurlu olmakla işler biraz değişse de, zamanla daha da kötüleşti. Sahip olduğum az güçle aşırı düşünmeye, aşırı hassas olmaya, işleri çok ciddiye almaya, anksiyete atakları yaşamaya başladım. Ancak son birkaç gündür her şeyden kaçma düşüncesi beni cezbediyor. Eskiden bundan korkardım. Şimdi sanki tamamen vazgeçmiş gibiyim. Mali krizim var. Bir iş bulup aileme göz kulak olmalıyım. Çok fazla sorumluluğum var, böyle düşünüp gidersem bencilce ve yanlış olur. Canım hiçbir şey yapmak istemiyor. Nasıl bir yol izlemeliyim?

    • Baran Korkmaz

      Merhaba, anlattıklarınızdan bir psikiyatriste danışmanızı öneririm. Aşırı düşünme, yüksek kaygıya aklımızın verdiği bir yanıttır. Devlet hastanelerinden bir randevu alarak durumunuzu psikiyatriste anlatmalısınız. Aşırı düşünme sizi uykusuzluğa, uykusuzluk da bir takım başka fiziksel sorunlara sebep olabilir (uykunuza mutlaka dikkat edin). Her şeyden kaçma düşünceniz yorulmuşluğun sonucudur diye tahmin ediyorum. Eğer psikiyatrist tetkiği sonucu ilaç verirse, bir süre duygularınızla aranıza mesafe koymak ve güç kazanmak sizin için değerli olacaktır. Buna ilaveten lütfen beslenmenize dikkat edin ve mümkünse (ve bunu engelleyecek bir sağlık sorununuz yoksa) haftada en az üç kez yarım saatlik hafif tempolu yürüyüşler yapınız. Sporun psikolojik sağlık üzerinde uzun vadede antidepresanlardan bile daha etkili olduğuna dair çalışmalar var. Ayrıca bir hobiniz varsa mutlaka ona da vakit ayırmaya çalışın; bu sizi kısa süreliğine de olsa aşırı düşünmekten ve huzursuzluktan koruyacaktır. Maddi durumunuzu toparladığınızda bir psikolog desteği almanızı da öneririm. Çünkü çocukken rahatsız edici bir ortamda yaşadıysanız, bunun tamir edilmesi gereken tarafları vardır. Son olarak da, gün içinde küçük hedefler belirleyin. Örneğin, bir saat iş arayacağım, bir saat yürüyüş yapacağım, bir saat evimi toparlayacağım vs. gibi. Bu küçük ama etkili hedefler sizi hayata bağlayacaktır. Sevgiler, Baran Korkmaz.

  • Soru

    insanlara hayır diyemediğim için kendimden tiksiniyorum, istemediğim şeyler yapıyorum kendimi manipüle edilmiş hissediyorum. Ben 25 yaşında gazeteciyim aktif biriyim. iş hayat okul aile çevresinde asla hayır diyemiyorum dün gece yine bu sebepten hiç ama hiç istemeyeceğim bir şey yaşadım kendimi öldürmek istiyorum. Hayır demeyi nasıl öğrenebilirim? Terapilerle bu mümkün mü?

    • Baran Korkmaz

      Merhaba, tabii ki mümkün. İnsan ruhunun dinamik bir yapısı vardır. Bir takım olumsuzluklar ruhsallığımızda bazı tıkanıklıklara yol açsa da, terapi seanslarında düşünce dünyamıza katacağımız yeni kavramlarla birlikte dönüşüm mümkündür. Hayır demeyi nasıl pratiğe dökeceğinizi formüle etmek için sizi tanımam gerekir. Doğrudan bir yöntem söylemek doğru olmaz; sizi böylesine istemediğiniz yanıtlar vermeye iten önemli faktörler olmalı. Doğrudan önerebileceğim tek şey, kendinize karşı daha anlayışlı olmaya ve evet deme zorunluluğunu hissetmenize sebep olan ciddi şeyler olduğunu kabullenmeniz ve bunu çözmek için profesyonel bir desteğe başvurmanızdır. Sevgilerle, Baran Korkmaz.

  • Yorum

  • Yorum

    ilk defa online bir hizmete yorum yazıyor olabilirim. Baran Bey o kadar şahane sorularla sizi yönlendiriyor ki bazen o an probleminiz ile ilgili daha önce hiç fark edemediğiniz bir noktayı keşfediyorsunuz. Terapi bittiğinde o konuda söylemek istediklerinizi söylemiş ve anlaşılmış olmanın verdiği rahatlama inanılmaz. Mesleğinde çok yetkin biri kendinize iyilik yapın ve Baran Bey ile terapiye başlayın derim.

  • Yorum

    Hayatimin cok zor bir doneminde, tekrar iyi hissetmemi ve sorunlarla savasmami sagladi.

  • Yorum

  • Yorum

    Baran Bey ile yaklaşık bir aydır haftada bir kere olmak üzere görüşüyoruz. Seanslardan sonra kendimi ifade etmiş ve anlaşılmış olmanın hafifliği ile sokakta yürürken buluyorum kendimi :) kendi zihnimde bulunan ama fark etmek için desteğe ihtiyacım olan bakış açılarını bulmam konusunda destek oluyor kendisi bana :) İşini severek yaptığını düşünüyorum bu yüzden birlikte geçirdiğimiz zamanın benim açımdan verimli olduğunu hissediyorum.

  • Yorum