Fatma Eylül Özpektürk

Fatma Eylül Özpektürk

Çocuk Gelişimci

(2)
Randevu Al
  • 2 Yaptığı Seans
  • 1 Danışan
  • Seans Süresi: 50 Dakika
  • Seans Ücreti: 300.00 TL
Istanbul Medipol Üniversitesi 2020 mezunuyum. Daha önce okul öncesi kurumlarında ve özel eğitim kurumlarinda çalıştım. Halen Yalova da Disleksi merkezin de çalışmaktayım. Denver gelişimsel tarama testi uygulamaktayım. Gelişimsel tanılama ve bu tanılama sonuçlarına göre uygun eğitim programlarını eklektik bir yaklaşımla ortaya koyma, ailelere danışmanlık verme; yine tanılama sonucunda gelişimsel sapma gösteren çocuklar için gelişimi destekleyici uygun önlemleri çocuk, aile ve öğretmen bazında ele alma gibi hizmetleri yerine getirmekteyim. Benzer şekilde özel eğitim alanında da özel gereksinimli çocukların gelişimsel tanılamasını yaparak, çocuk ve aile için gerekli önlemleri; ilgili profesyonellerle multidisipliner bir yaklaşım çerçevesinde ele alarak, hizmetlerimi gerçekleştirmekteyim.

ÇALIŞMA & UZMANLIK ALANLARI

Aile Danışmanlığı, Aile İçi İletişim Sorunları, Altını Islatma Problemi, Kaka Kaçırma, Anne-Baba Ayrılığı, Aylık Gelişim Takibi, Bebek Takibi, Çocuk Gelişimci/Uzmanı, Davranış Bozuklukları, Gelişim Bozuklukları, Gelişimsel Oyun Önerileri, Kardeş Kıskançlığı ve Kardeşe Hazırlama, Konuşmada Gecikme, Memeden Kesme, Okula Hazırlık, Sınav Kaygısı, Sınır Koyma-Kural Koyma, Tuvalet Eğitimi, Yeme-Yedirme Sorunları

SERTİFİKALAR

  • Denver Gelişimsel Tanılama Testi

Son Yazıları

  • Uzman henüz makale yayınlamadı.

  • Soru

    merhaba. İlkokul 4. sınıfa giden bir oğlum var. Bu yıl okulu değişti. Yeni öğretmeni seviyesinin çok düşük olduğunu söylüyor. Oysa diğer okulda ilk okumaya geçen, bayramlarda şiir okuyan bir çocuktu. Biz başarılı olduğunu zannediyorduk. Sanki başka bir çocuk oldu. Bu sorun neden olmuş olabilir?

    • Fatma Eylül Özpektürk

      Merhaba. Öğretmen veya okul değişimi, özellikle ilkokul çağındaki çocuklar üzerinde olumsuz etkiler yapar. Yeni okulun akademik seviyesi önceki okula göre yüksekse çocuğun açığı kısa sürede kapaması için yardım alması gerekebilir. Tersine diğer okuldan düşükse çocuk zamanla süreçten kopacaktır. Bu durumda çocuğun akademik seviyesini koruyup geliştirmesi için evde farklı şeyler öğrenmeye teşvik edilmesi gerekir. Çocuğun okul değiştirme olayından sonra ne gibi sorunlar yaşadığını not ve her bir sorun için çocukla beraber çözümler üretmek faydalı olabilir. Çocuğunuzun eğitim hayatın da, başka bir okula başladığında arkadaşlık kurmak, öğretmeninin tarzını ve taleplerini anlamak gibi şeyler için bir kere daha çabalaması gerekir. Çocuğunuz okuldan geldiği zaman anlattıklarını dinleyin. Ona hemen akıl vermek yerine “Bu konuda ne yapabilirsin?”, “Okulda kimden yardım isteyebilirsin?” gibi çözüm üretmesine yardımcı olacak sorular sorun. Akademik olarak okuldan geldikten sonra ödev ve ders çalışması için belli bir rutinin olması işleri daha kolaylaştırabilir.

  • Yorum

  • Yorum