Resmiye Birsen Öztok

Resmiye Birsen Öztok

Çocuk Gelişimci/Uzmanı

(4)
Randevu Al
  • 7 Yaptığı Seans
  • 5 Danışan
  • Seans Süresi: 50 Dakika
  • Seans Ücreti: 0.00 TL
İstanbul Topkapı Üniversitesi Çocuk Gelişimi mezunuyum 45 yaşında 2 çocuk annesiyim. Çocuklarımızın zihinsel, sosyal ve duygusal, bilişsel, fiziksel ve motor gelişimlerini takip ederek uygun programlar ile desteklenmesini sağlamak için sizlere ve çocuklarınıza tüm alanlarda destek vermek için tüm bilgilerimle sizlerin ve çocuklarınızın yanında olmak için buradayım. Çocuğunu gereksimine uygun olarak Masal terapisi ve Oyun terapisi uygulayarak dil becerilerini ve sosyal duygusal gelişimlerine destekte bulunarak çocuklarımızın ihtiyacı olan gelişimi sağlamak için buradayım. Tokat üniversitesi pedagoji eğitimi ve öfke kontrolü eğitimi aldım.

ÇALIŞMA & UZMANLIK ALANLARI

Çocuk Gelişim Uzmanı, Çocuk Gelişimci/Uzmanı, Gelişim Bozuklukları, Gelişimsel Oyun Önerileri, Konuşmada Gecikme, Okula Hazırlık

DENEYİMLER

SERTİFİKALAR

  • Çocuk Gelişimi

  • Öfke kontrolu eğitimi

  • Pedagoji eğitimi

Son Yazıları

  • Uzman henüz makale yayınlamadı.

  • Soru

    Merhaba hayırlı akşamlar diliyorm hataydan size yaziyorm. Depremi iliklerimize kadar yaşayıp hayatta kalmaya çalışanlardaniz. Bir. Oğlum bir kızım var. Sorunum kızım. 7 yaşında 1.sinifa gidiyor. Aşırı duygusal inatçı. Doğal. Olarak depremden çok aşırı etkilendi. evimiz az hasarli mecbur evimize geçmek zorunda kaldık. Kızım asla ve asla evde kalmiyor. Gece sürekli korkuyor tırsıyor kendi kendine konuşuyor çok çaresizim üzülüyorum ne yapmam gerekiyor? Kardeşi ise 5 yaşında erkek ablasının tersine çok çabuk uyum sağladı evde kalıyor skıntı yapmıyor.

    • Resmiye Birsen Öztok

      Merhabalar hayırlı akşamlar. Öncelikle çok geçmiş olsun. Yaşadıklarınız çok zor Allah bir daha yaşatmasın. Kızımızın sorunu için şunu söylemek istiyorum. Deprem çocukları fiziksel duygusal ve davranışsal açıdan etkileyebilir. Korku, endişe, stres veya depresyon gibi durumlar görülebilir. Uyku sorunları, yeme içme bozuklukları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozuklukları gibi durumlar davranışsal etkilerdendir. Bu durumlarda anne babanın tutumu çok önemlidir. Bu dönemde çocukların fiziksel ve psikolojik olarak güven hislerinin desteklenmesi önemlidir. Anne babanın duyarlı ve şevkatli bir tavır içerisinde olması çocuğun güven hissini arttırır. Çocuklara gerektiği kadar bilgi verilmesi de çocuğun kendini güvende hissetmesine yardımcı olur. Çocuğunuzu evde bırakıp dışarıda olmanız gereken durumlarda erişilebilir olmanız önemli. Bu çocuğunuzun kaygısını azaltır. Çocuk eve tekrar girmek konusunda isteksiz ise (eve girmenin gerçekçi bir değerlendirme ile mahsurlu olmadığı durumda) çocuğun kendini güvende hissedecek şekilde rahatlatılmasında ve yavaş yavaş alıştırılmasında yarar var. Bunu yaparken ebeveyn sert, umursamaz davranmamalı. Çocuk sizin gibi hissetmez. Çocuk hangi yaşta olursa olsun anne babalar çocuğun duygularını önemsemeli "Sen artık bebek değilsin, küçük yaşta değilsin, uyutulacak yaşta değilsin" gibi ifadelerden kaçınmalısınız. Çocuğun güven hissini pekiştirmelisiniz. Çocuğun uykuya dalmasında güçlük gece sık uyanma olabilir. Yavaş yavaş çocuğun kendi başına kalabilmesine teşvik etmelisiniz. Bu dönemde çocuğun anne babaya daha yakın olma sürekli dokunma ve görme ihtiyacı artabilir. Ayrılık, karanlık gibi korkuları belirebilir, artabilir. Fiziksel temas, sakin tonlu güven veren konuşmalar rahatlatıcıdır. Çocuğun ellerini tutarak ve onun göz hizasına gelip gözünün içine bakarak sabırla söylediklerini dinlemeli ve konuşmalısınız. Özelliklerin günün belirli saati örneğin gece uykudan önce çocukla konuşarak onu rahatlatabilirsiniz. Çocuğun doğru bilgilendirilmesi güven duyması açısından önemlidir. Çocuğa depremin yağmur yağması gibi doğa olayı olduğu ama çok nadir görüldüğü belirtilmelidir. Özellikle çocuğun akraba ve yakınları ile birlikte olması ruhsal stresi azaltır. Çocuğu çok fazla zorlamadan konuşarak korkularını endişelerini stresini yenmesi için yardımcı olmalısınız. Çocuğa zaman tanımalısınız bu süreci inşallah atlatacak. Tekrardan haberleşelim inşallah kızımızda daha iyi olup atlatacak bu günleri. Dönüşünüzü bekliyorum. İyi akşamlar.

  • Yorum

  • Yorum

  • Yorum

  • Yorum