
Nazlı Önder
Psikolog
(5)
Randevu Al
- 9 Yaptığı Seans
- 6 Danışan
- Seans Süresi: 50 Dakika
- Seans Ücreti: 400.00 TL
Uzman Henüz Takvimini Güncellememiş.
Ben Psikolog Nazlı Önder. Lefke Avrupa Üniversitesi Psikoloji bölümünden onur derecesiyle mezun oldum. Lisans dönemimde özel bir psikolojik danışmanlık merkezinde ve Seyhan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünde stajyer psikolog olarak görev aldım. Mezun olduktan sonra da Sport Center Academy’de İnsan Kaynakları stajyeri olarak görev aldım. Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI) ve Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) eğitimlerimi tamamladım.
ÇALIŞMA & UZMANLIK ALANLARI
Çatışma Çözme Becerileri, Depresyon ve Mutsuzluk, Fobiler, İş Performansını Arttırma, Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları, Kendine Yabancılaşma ve Yalnızlık, Kişilerarası İletişim Problemleri, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Öfke Kontrolü, Ölüm/Kriz ve Yas Süreci, Performans Kaygısı, Psikolog, Ruhsal-Toplumsal, Kişisel ve Çevresel Diğer Koşullarla İlişkili Sorunlar, Sınav Kaygısı ile İlgili Sorunlar, Sosyal Fobi , Travma ve İlişkili Bozukluklar
ÇALIŞMA GRUPLARI
SERTİFİKALAR
-
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT)
-
Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI)
Uzmana Soru Sormak İçin Üye Girişi Yapınız.
-
d*****
-
h*****
-
ı*****
-
y*****
-
o*****
Oğlum 20 aylık güzel de konuşan bir bebek. Söylediklerimizin de çoğunu anlıyor ama şu sıralar ısırma huyu edindi. Biz can havliyle bağırıyoruz ve tabii ki bilerek daha çok ısırmaya başladı. Nasıl konuşmalı ve ikna etmeliyiz bıraktırmak için. Ben “meyveler, sebzeler, yiyecekler ısırılır insanlar ve hayvanları ısırmamalıyız/ısırılmaz” gibi cümleler kuruyorum ama sanırım yanlış yapıyorum? Bu tarz hatalı davranışlarında nasıl bir tutum izlememiz lazım diye danışmak isterim.
Çocuklar çalıştığım alanın dahilinde değil fakat sizlere yol gösterebilmesi açısından bildiklerimi aktarayım. Bu yaş aralıklarındaki çocuklarda ısırma davranışı farklı sebeplerden olabilir. Bu yaş aralığındaki çocuklar ağız yolu ile haz alır keşfederler, diş çıkarma, öfke-kaygı-korku gibi duygularını belli etme amacıyla da ısırma davranışını sergileyebilirler. Yapabilecekleriniz ise; Çocuğun ısırma eylemine karşı gülümseyerek karşılık vermeyin. Kızarak, bağırarak veya ceza vererek değil ama kararlı bir duruşla açıklamak önemlidir. Öfkeden veya kaygıdan kaynaklı da olabileceği için ısırma eyleminin öncesine odaklanıp “ne oldu da şimdi ısırarak tepki verdi?” sorusuna yanıt arayabilirsiniz. Ancak bu konuyu alanı dahilinde olan bir uzmana tekrar danışırsanız sizler için daha iyi olabilir.
Kış günlerinde inanılmaz derece huzurlu oluyorum. Yaz ayları ise inanılmaz sıradan ve sıkıcı geliyor. Hatta bazen nefes alamayacak duruma geliyorum. Yorgunluk, halsizlik, yapacak bişey bulamamak, izlediğimden keyif alamamak gibi bir durum içine düşüyorum yaz aylarında. Bu her insanda böylemi? Yoksa mevsimsel depresyonmu yaşıyorum
Mevsimsel depresyon çoğunlukla kış aylarında kendini gösterse de nadiren de olsa yaz aylarında da karşımıza çıkabiliyor. Öncelikle yaz sıcaklarından ötürü her insanın yaşadığı bunalma, yorgunluk, isteksizlik hali ile sözünü ettiğimiz mevsimsel depresyon benzer belirtiler gösterebilse de kesin bir şey söyleyebilmek için doğru şekilde ayırt etmeliyiz. Yaz depresyonu belirtilerinde isteksizlik, yorgunluk dışında aşırı hassasiyet, uyku problemleri, sinirlilik, iştahsızlık ve buna bağlı kilo kayıpları, dikkat ve konsantrasyon güçlüğü belirtileri de kendini göstermektedir. Eğer sizin yaşadığınız bu durum sözünü ettiğim bu belirtilere daha yakınsa mevsimsel depresyon olma ihtimali daha yüksek diyebiliriz. Ayrıca mevsimsel depresyon diyebilmek için bu belirtilerinizin hep aynı mevsimde ortaya çıkması ve en az 2 hafta boyunca görülüyor olması gerekmektedir. Kaliteli bir uyku düzeni, sağlıklı beslenme, düzenli egzersizler ve bol su tüketmek dikkat edilmesi gereken noktalardan. Eğer bu ruh haliniz günlük işlevlerinizi yerine getirmenize engel oluyorsa psikolojik destek alınmalıdır.