Ceylan Kunduracı Öner

Ceylan Kunduracı Öner

Psikolog

(5)
Randevu Al
  • 12 Yaptığı Seans
  • 8 Danışan
  • Seans Süresi: 50 Dakika
  • Seans Ücreti: 500.00 TL
Çukurova Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunudur. Üsküdar üniversitesi yüksek lisansına devam etmektedir.Anaokulu, özel eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşlarında çalışmıştır. İstanbul da 1 yıl ciddi madde bağımlılığı problemi olan bireylerle çalışmıştır. Aynı zaman da İMDAT projesi kapsamında İstanbul temsilcilerinden biri olarak intihara eğilimli bireylere psikososyal destek sunmaktadır. EMDR( Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşlemleme) terapisi ve Bilişsel davranışçı terapileri uygulayıcısıdır. Ergen ve yetişkinlerle çalışmaktadır. Şu an da psikoterapi hizmetine devam etmektedir. instagram.com/pskceylan_oner

ÇALIŞMA & UZMANLIK ALANLARI

Antisosyal Kişilik Bozukluğu, Bedensel Belirti Bozuklukları, Bipolar Bozukluk, Çatışma Çözme Becerileri, Çocuk ve Ergenlik Dönemi Ruhsal Sorunları, Çözülme (Dissosiyasyon) Bozuklukları, Depresif Bozukluklar, Depresyon ve Mutsuzluk, Dışa-Atım Bozuklukları, Doğum Sonrası Depresyon, Ebeveyn Tutumuna Dair Sorunlar, Ergenlik Dönemi Sorunları, Fobiler, Gelişimsel Sorunlar, Güven Kaybı / Aldatma / Aldatılma, Histrionik Kişilik Bozukluğu, İlişki / Evlilik Problemleri, Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları, Kendine Yabancılaşma ve Yalnızlık, Kişilik Bozuklukları, Kronik Hastalara ve Hasta Yakınlarına Psikolojik Destek (Kanser vb.), Madde ile İlişkili Sorunlar ve Bağımlılık Problemleri, Narsisistik Kişilik Bozukluğu, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Öfke Kontrolü, Ölüm/Kriz ve Yas Süreci, Özgüven ve Yeterlilik Sorunları, Panik Atak, Paranoid Kişilik Bozukluğu, Performans Kaygısı, Psikolog, Psikotik Bozukluklar, Ruhsal-Toplumsal, Kişisel ve Çevresel Diğer Koşullarla İlişkili Sorunlar, Sınav Kaygısı ile İlgili Sorunlar, Şizofreni, Sosyal Fobi , Tek Ebeveynli Aile, Travma ve İlişkili Bozukluklar, Uyku / Uyanıklık Bozuklukları, Varoluşsal Anlam Arayışı / Değersizlik Sorunları, Yeme Bozuklukları, Yıkıcı Bozukluklar, Dürtü Denetimi ve Davranım Bozuklukları

SERTİFİKALAR

  • Bağımlılık terapisi

  • Çözüm odaklı terapi

  • Emdr Terapi

  • İntihar ve yaklaşım

  • Kişilik Bozuklukları

  • MMPI test egitimi

  • Objektif Değerlendirme Testleri Uygulayıcı Sertifikası

  • Stres ve yönetimi

  • Soru

    Hocam merhabalar, Gaziantep’ten yazıyorum sizlere. Biliyorsunuz Şuan bir çok ilimizde deprem afeti bizleri derinden yaraladı. Birçok kaybımız var. Halen de yaşamaya devam ediyoruz. Bu süreçte uykusuz kalıyorum ve sürekli bir panik halindeyim. Dizlerimden aşagısı herhangi bir panik halinde titremeye başlıyor ve kalp atışlarım yerinden çıkacak gibi oluyor. Bu durumu aşamıyorum, normal mi? Yada nasıl ilerlemeliyim?

    • Ceylan Kunduracı Öner

      Merhabalar, öncelikle çok geçmiş olsun.Ülkece çok zor bir süreçten geçiyoruz. Yaşamış olduğunuz deprem afetinden dolayı akut stres bozukluğu dediğimiz durumu yaşıyorsunuz. Travmatik olay sonrası beklenilen ,olağan semptomlar aslında. En çok ihtiyaç duyduğumuz güvende hissetme duygunuz zedelendi.Bu süreçte uykusuzluk, uyku kalitesinin düşmesi, kabuslarla uyanma,deprem anını tekrar tekrar yaşıyor gibi hissetme ,korku ve kaygılar yaşanılabilir. Belirtileri 1 aya kadar normal kabul edebiliriz .Sonrasında devam ettiğinde kesinlikle destek almanız gerekir.Tabiki bu süreçte de destek alabilirsiniz süreci daha kolay atlatabilmek ,kaygılarınızın azalması ve sonrasında travma sonrası stres bozukluğuna dönüşmemesi adına. Biz homyterapy olarak bu süreçte gönüllü olarak talepte bulunan kişilere destek olmak için hazırız.

  • Soru

    Hocam, Ne kadar istemesem de insanlara hayır diyemiyorum. Görümcem çocuğumun bakımı ile ilgili beni eleştiriyor, benim kararlarımı hiçe sayıp kendi istediklerini yapıyor. Onlara hiç bir şey diyemiyorum ama strese dayalı hastalıklarım çıkıyor. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim?

    • Ceylan Kunduracı Öner

      Hayır diyebilmek çoğu zaman farkında olmasak da önemli bir noktadır. Biz sınırlarımızı çizmediğimiz zaman , istemediğimiz durumlara uygun bir şekilde ' hayır 'diyemediğimiz zaman insanlar bunu ihlal edebiliyorlar. Bu durum her geçen zaman sizi daha fazla rahatsız etmeye başlar ve farklı problemlerin de oluşmasına neden olur. Kendinizi yeterince ifade edememenin ,engellenmiş hissetmenin ağırlığını yaşarsınız. Bu durumda '' Hayır dersem kırılır, yanlış anlar, Hayır dersem beni sevmez, Hayır dersem benimle ilgili farklı şeyler düşünür'' gibi rasyonel olmayan düşüncelere sahip olabilirsiniz. Erken dönem yaşantılarınızda '', koşullu sevgi ,koşullu kabul'' dediğimiz öğrenmeleriniz olabilir. Öncelikle böyle davranmanıza hangi süreçler neden oluyor fark edip , hayır diyebilme becerisinin artırılması gerekir. Bu durum stres kaynaklı hastalıklara dönüşmeye başlamışsa dediğiniz gibi destek almanız ve bu yönde baş etme mekanizmalarınızı geliştirmeniz faydalı olacaktır.

  • Soru

    En ufak bir olayda aktivitede kafamda sürekli olarak plan yapıyorum şunu şöyle yaparım bunu böyle yaparım diye. Ekmek almaya giderken bile o yönde yapılacak birşey varsa onuda programımın içine dahil etmeye çalışıyorum. Bu bir hastalıkmı? Yoksa her insan böylemi? Bazen yoruluyorum amaaan sadece anı yaşasaydım diye kendime kızıyorum. Bunu Nasıl aşabilirim?

    • Ceylan Kunduracı Öner

      Bazı insanlar karakter olarak daha detaycı olabiliyor, sonrasını düşünüp o an daha fazla yapılabilecekler noktasında daha hassas davranabiliyor. Bu bir hastalık değildir ama günlük hayatınızı etkilemeye başlayıncaya kadar. Yani bu üzerinde düşünme , plan yapma durumu sizi bir şeylerden alıkoyacak duruma geldiyse, zarar vermeye , problem yaşatmaya başladıysa evet orda dikkatli olmak gerekir. Bu durumu aşmanızın ilk adımı konuyla ilgili farkındalık kazanmanız. Sonrasında bu davranışınızın altında yatan bilişsel süreçlerinizi bulma .

  • Yorum

  • Yorum

  • Yorum

  • Yorum

  • Yorum