KÖFN

KÖFN

KÖFN : " Seni bir tek ben anlarım " fenomeni

 

Büyük bir kitleye " Sizin hala anlaşılma ihtimaliniz var " a inandırabilen bir "etki "

düşünelim.

 

Müzik özel bir yoldur. Bazıları ona evrensel bir dil, bazıları ise ruha açılan pencere diyor. 

 

Peki bir şarkı bir anda milyonlarca insanı bu denli nasıl kendine girdabına çekebildi.

Evet bir girdap veya Roller coster gibi hem yükseltiyor hem düşürüyor hem enerji pompalıyor hem melankoli damarlarımızı besliyor...

 

Eskiden gizli hayranlık duyduklarımıza  ya da aşık olduğumuza karışık kasetler hazırlar verirdik, çünkü kelimeler duygularımızı ifade edemezdi. Duygularımızı müzikte kullanırdık. Günümüzde müzik paylaşmak daha kolay hale geldi ve müziğin son derece önemli bir rol üstlendiği oldukça açık. Pek çok insan ve hatta marka için, dinledikleri müzik kendilerinin bir uzantısıdır.

 

Müzik bir ifade biçimidir. Bir hikaye anlatmanın bir yoludur ve araştırmalar müziğin bizi dilin(konuşmayla ifade etmenin)nadiren yaptığı bir şekilde bağladığını ve neredeyse sosyal bir yapıştırıcı haline getirdiğini göstermektedir. Çoğumuz aynı müzik zevkine sahip biriyle tanışmanın en iyi şeylerden biri olduğunu, daha derin bir bağ ve çoğu durumda duygusal bir bağ yarattığını söyleyebiliriz. Peki müziğin bizi harekete geçirmesini ve en derin duygularımızı harekete geçirmesini sağlayan nedir? Müziğin hangi unsurları bu etkileşimde rol oynar? Son yıllarda, nörobilim ve bilişsel psikoloji çalışmaları, müzik ve duygularımızı çevreleyen gizemleri çözmek için hayati bir rol oynadı.

 

Daha çok "anlaşıldığını" hissetmek,hayatımızdaki dengeleri nasıl kurabileceğimizi anlamanın basit yolları/metodları olduğunu Homy Therapy ile göstermek en büyük amacımız.

 

Sevgiyle Kalın,

 

Sosyal Medya'da Paylaş

Yazar Hakkında