Love Bombing (Aşk Bombardımanı)

Love Bombing (Aşk Bombardımanı)

Sevgi, biz insanlar için önemli bir duygudur ve koşulsuz sevilip takdir görmek insana iyi hissettirir.
Ancak, aldığınız sevgiye karşı dikkatli olmanız gereken durumlar olabilir çünkü insanlar sevgiyi size karşı kullanabilirler.
Aşk bombardımanı (aşırı sevgi manipülasyonu), birisinin, yeni bir partnerin veya bir flörtün, “onlara bağlandığınızda" sizi manipüle etmek amacıyla yoğun sevgi ve şefkate maruz bırakmasıdır.

Aşk bombardımanı gerçek sevgiden farklıdır, ancak ikisini karıştırmak kolaydır. Çünkü bazı aşk bombardımanı ifadelerini -özellikle ilişkinin ilk evrelerinde- kabul edilebilir sevgi ifadeleri olarak normalleştirdik.
Elbette, aşk bombardımanının belirtilerini ilişkinizin erken evrelerinde fark edebilirsiniz. Örneğin;

????İlişkinin ilk zamanlarında hemen "Seni seviyorum" derler.
????Sizi hayatlarındaki önemli insanlarla çok erken tanıştırırlar.
????Size "gerçek olamayacak kadar iyi" hissettiren şeyler söylerler.

Bu dönemde sürekli birlikte olmak, flörtleşmek ve sürekli iletişim halinde olmak istersiniz.  Bir ilişkinin ilk aşamalarındaysanız ve her şey çok erken oluyormuş gibi geliyorsa, içgüdülerinizi kontrol edin. Unutmayın: Aşık olmanın tadına varılmalıdır, aceleye getirilmemelidir. Dikkate alınması gereken en önemli şeylerden biri de sınırlarınıza ve kişisel alanınıza saygı duyulması gerekliliğidir. 

Partnerinizin manipülatif davrandığından şüpheleniyorsanız, davranışlarını değerlendirmenize yardımcı olabilecek güvenilir bir arkadaş, aile üyesi veya bir ruh sağlığı uzmanına danışabilirsiniz.

 

Sosyal Medya'da Paylaş

Yazar Hakkında

Gönül Özsöz

Psikolojik Danışman/Aile Danışmanı Gönül ÖZSÖZ, Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden şeref öğrencisi olarak mezun olmuştur. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde başlad...