Psikoterapi Seans Ücretleri ve Psikoterapi Almaya Dair Etkisi

Psikoterapi Seans Ücretleri ve Psikoterapi Almaya Dair Etkisi

Psikoterapi  ihtiyaç olan bir lüks mü?

Çoğunlukla fiziksel rahatsızlıklarımıza olan hassasiyetimiz, psikolojik rahatsızlıklarımıza dair hassasiyetimize göre daha güçlüdür. Fiziksel bir olumsuzlukla karşılaştığımızda doktora gitmek tercih ettiğimiz ilk yollardan biri olur. Aynı durum psikolojik rahatsızlıklarımız için geçerli olduğunda harekete geçme ihtimalimiz daha düşüktür. Bunun sebebi ise çeşitli faktörlere bağlıdır fakat psikoterapi seans ücretleri kişilerin geri çekilme sebeplerinden biri olabilir.

Psikoterapi seans ücretleri, danışmanın bağlı olduğu kuruma, niteliklerine, deneyimlerine, psikoterapi içerisinde kullanılacak ekipmanlara ve daha birçok sebebe bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Psikoterapi almaya karar verdiğinizde veya almayı düşündüğünüzde seanslar hakkında bilgi almak için danışmanla veya danışmanın bağlı olduğu kurumla iletişime geçmek doğru bir yol olacaktır. Seans ücretleri kurumdan kuruma, danışmandan danışmana ve uygulanacak psikoterapi ekolüne göre değişiklik gösterebilir. Bu sebeple internet üzerinden seanslara dair net bir fiyata ulaşmaya çalışmak işe yarar bir yol olmayabilir. 

Psikolojik iyi oluşumuz da fiziksel iyi oluşumuz kadar önemlidir ve psikolojimize dair yaşadığımız bir sıkıntı, hayatımızı sekteye uğratabilir ve hayat kalitemizi düşürebilir. Psikoterapi, ihtiyaç duyan ve isteyen herkes için temel bir gerekliliktir fakat ekonomik koşullardan dolayı bu temel gereklilik, bazı insanlar için “lüks olan bir ihtiyaçtır”. 

Psikoterapinin, fiziksel rahatsızlıkları tedavi etmeye yönelik olan diğer yöntemlere göre daha ikinci planda tutulmasının sebeplerinden biri, psikolojik sıkıntılarımızın ilk etapta daha az gözle görülür olması olabilir. Diğer taraftan ise bir sabah moralinizin bozuk olduğunu düşünelim. Moralinizi bozan bir faktörle karşılaştınız ve bu moral bozukluğu işinizi, derslerinizi, sosyal ilişkilerinizi yürütürken konsantrasyonunuza ve motivasyonunuza etki edebilir ve işlevselliğinizi düşürebilir. Sadece bir moral bozukluğu bile işlevselliğinizi düşürebilirken, psikolojik rahatsızlıklarımız hayatımızın daha diğer birçok alanında kendisini gösterebilir ve hayatımızı sekteye uğratabilir. Bu nedenle fiziksel sağlamlığımıza önem verdiğimiz kadar psikolojik sağlamlığımıza da önem vermek, elzemdir. 

Psikoterapi seans ücretleri insanların geri çekilmesine elbette sebebiyet verebilir fakat sahip olduğunuz fizyolojik bir rahatsızlık için sürekli kontrollere gitmeniz gerektiğini, testler yaptırmanız gerektiğini düşünelim. Böylesi bir durumda kendiniz için fırsat yaratmaya çalışıp, o kontrolleri ve testleri yaptırmanız doğru bir seçenek olacaktır, bu fırsatları aynı şekilde psikolojiniz için yaratmanız da doğru olacaktır. 

İnternet üzerinden soru sorma fırsatı sağlayan danışmanlara soru sormanız hem kendinize bir yol çizmenizi sağlayabilir hem de sizler için yararlı olabilir. Örneğin Homy Therapy üzerinden danışmanlara ücretsiz sorular sorabilirsiniz ve danışmanların seans ücretlerini öğrenebilirsiniz. Böylece danışman size cevap verdiği sürece kendiniz için daha net bir yol çizebilirsiniz, sahip olduğunuz rahatsızlığa dair aklınız daha da netleşebilir ve seans ücretlerini en güvenilir şekilde öğrenebilirsiniz.

Psikoterapi seans ücretleri insanlar için bir geri çekilme sebebi olsa da, psikolojik sağlamlığımız bizler için önemlidir ve onun için bazı fedakarlıklar yapıp, fırsatlar oluşturduğumuzda psikolojik iyi oluşumuzun hayat kalitenizi arttırdığını göreceksiniz. 

 

 

Sosyal Medya'da Paylaş

Yazar Hakkında

Radiye Mahabat Seyda

Merhaba, Ben Radiye Mahabat Seyda. Lisans eğitimimi İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde psikoloji alanında tamamladım. Akabinde ''Çözüm Odaklı Kısa Süreli Terapi'', ''Mindfulness & Kabul ve Karar...