Radiye Mahabat Seyda

Radiye Mahabat Seyda

Psikolog

(7)
Randevu Al
  • 13 Yaptığı Seans
  • 7 Danışan
  • Seans Süresi: 50 Dakika
  • Seans Ücreti: 299.90 TL
Merhaba, Ben Radiye Mahabat Seyda. Lisans eğitimimi İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde psikoloji alanında tamamladım. Akabinde ''Çözüm Odaklı Kısa Süreli Terapi'', ''Mindfulness & Kabul ve Kararlılık Terapisi'' , ''MMPI'', ''Afet Psikolojik Destek Programı (Psikolojik İlk Yardım, Psikososyal Destek ve Travmaya Müdahale) Uygulayıcı Sertifikası'' alanlarında eğitimlerimi tamamladım. Ardından Depresyon, Anksiyete, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Agorafobi, Öfke Kontrolü, Paranoya gibi rahatsızlıklara sahip bireylerle birebir görüşmeler sağlayarak, eğitimini almış olduğum psikoterapi yöntemleriyle, psikoterapi uyguladım. Siz değerli danışanlarımız için kendimi daha yetkin ve bilgili hale getirmeye çalışıyor, eğitimler almaya ve araştırmalar yapmaya devam ediyorum. Şu anda ise aynı zamanda Homy Therapy üzerinden online terapi vermeye devam etmekteyim. Terapilerin yanı sıra, Homy Therapy internet sitesinde bulunan ''Blog'' kısmında bilgilerimi paylaşmak ve sizleri bilgilendirmek adına psikolojiye dair aklınıza takılan, merak ettiğiniz konularda (depresyon, anksiyete, ebeveynlik tarzları, psikoterapi, kişilik bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluk, mobbing vb.) makalelerimi yayınlamaya devam etmekteyim. Psikoterapi, insan doğasının ihtiyacı olan psikolojik iyi oluş için yardımcı bir faktördür. Psikolojik iyi oluşunuz için bana Homy Therapy adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

ÇALIŞMA & UZMANLIK ALANLARI

Antisosyal Kişilik Bozukluğu, Bedensel Belirti Bozuklukları, Bipolar Bozukluk, Çatışma Çözme Becerileri, Çözülme (Dissosiyasyon) Bozuklukları, Depresif Bozukluklar, Depresyon ve Mutsuzluk, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite, Dışa-Atım Bozuklukları, Doğum Sonrası Depresyon, Ebeveyn Tutumuna Dair Sorunlar, Fobiler, Güven Kaybı / Aldatma / Aldatılma, Histrionik Kişilik Bozukluğu, İlişki / Evlilik Problemleri, İş Performansını Arttırma, Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları, Kendine Yabancılaşma ve Yalnızlık, Kişilerarası İletişim Problemleri, Kişilik Bozuklukları, Kronik Hastalara ve Hasta Yakınlarına Psikolojik Destek (Kanser vb.), Madde ile İlişkili Sorunlar ve Bağımlılık Problemleri, Mobbing (İş Yerinde Psikolojik Baskı), Narsisistik Kişilik Bozukluğu, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Öfke Kontrolü, Ölüm/Kriz ve Yas Süreci, Özgüven ve Yeterlilik Sorunları, Panik Atak, Paranoid Kişilik Bozukluğu, Performans Kaygısı, Psikolog, Psikotik Bozukluklar, Ruhsal-Toplumsal, Kişisel ve Çevresel Diğer Koşullarla İlişkili Sorunlar, Sınav Kaygısı ile İlgili Sorunlar, Şizofreni, Sosyal Fobi , Tek Ebeveynli Aile, Travma ve İlişkili Bozukluklar, Uyku / Uyanıklık Bozuklukları, Varoluşsal Anlam Arayışı / Değersizlik Sorunları, Yeme Bozuklukları, Yıkıcı Bozukluklar, Dürtü Denetimi ve Davranım Bozuklukları

HİZMET VERDİĞİ DİLLER

SERTİFİKALAR

  • Afet Psikolojik Destek Programı (Psikolojik İlk Yardım, Psikososyal Destek ve Travmaya Müdahale) Uygulayıcı Sertifikası

  • Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi

  • Mindfulness & Kabul ve Kararlılık Terapisi

  • MMPI

Son Yazıları

  • Soru

    hocam merhaba bloglarınızı düzenli bir şekilde takip ediyorum öncelikle emeğinize sağlık. Size şunu sormak istiyorum online terapi süreçleriniz nasıl ilerliyor? Yüz yüze kadar da faydalı oluyor mu? Yaşım 42 ve internetten yapılan çalışmaların fazla etkili olmadığını düşünüyorum bundan dolayı kararsızım aslında.

    • Radiye Mahabat Seyda

      Merhaba. Ben de öncelikle sözleriniz için ve benimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ediyorum. Sizlere dokunabiliyorsak, ne mutlu. Online terapi süreci bu platform üzerinden ilerlemektedir. Beraber seans günü ve saati belirlenip, o tarihte seans gerçekleştirilir. Online terapi, internet sayesinde bizi birbirimize daha hızlı yaklaştırabiliyor. Online terapi ile de duygu ve düşüncelerinizi, paylaşmak istediklerinizi rahatlıkla paylaşabilirsiniz. Pandemi süreci ile birlikte online terapi hayatımıza daha fazla entegre oldu fakat pandemi etkisini nispeten yitirmiş olsa da, online terapi etkisini yitirmedi. Buradan insanların online terapiden de fayda gördükleri sonucunu çıkarmak yanlış olmayacaktır. Yine de online terapiye dair soru işaretlerinizi kaldırabilmenin en güzel yollarından biri ''denemek''tir. Denemeden neler olacağını hiçbirimiz tam olarak bilemeyiz. Her şey bir tarafa, burada önemli olan sizin nasıl fayda göreceğinizdir. Bu sebeple denedikten sonra sizin için en faydalı yolları beraber bulmaya çalışmaktan büyük mutluluk duyarım. Sağlıcakla kalın.

  • Soru

    hocam, küçük yaşta annem tarafından terk edildim, babamla büyüdüm. babam biraz tutucudur, sosyal ortamlarım,arkadaşlarım olmadı pek. Sürekli aynı şeyleri düşünürken buluyorum kendimi. Mesela bir olay geçti başımdan, Aradan bi süre sonra acaba ben bunu burda yapmasa mıydım, diyorum. Acaba karşımda ki insan benim hakkımda kötü düşünmüş müdür diyorum. Aklıma takılıp duruyor sürekli bunlar. Yaptığım her şeyin arkasından kendimi sorgularken buluyorum. Belki de karşımdaki kişinin aklının ucundan bile geçmiyor bunlar ama ben düşünüyorum ve kendimi suçlu hissediyorum. Fazla kafaya takıyorum her şeyi, hepsinde illa ki kendimi suçluyorum. Hayatımı zorlaştırıyor.ne yapabilirim?

    • Radiye Mahabat Seyda

      Merhaba, öncelikle durumunuzu benimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Bu durumunuzun hayatınızı zorlaştırdığını fark etmiş olmanız bile harika bir başlangıç. Aklınızdan geçen düşüncelerin sadece bir düşünce olduğunu ve bundan daha fazlası olmadığını kendinize hatırlatabilirsiniz. Netice itibariyle beynimiz sürekli düşünce üretir ve her düşündüğümüz doğru değildir. Bunları kendinize hatırlatmanız size fayda sağlayabilir. Sizi ''Acaba böyle yapmasa mıydım?'' diye düşünmeye iten olayların perde arkasının incelenip, duygu ve düşüncelerinize bakmak yararlı olabilir. Sonuç olarak her olayda istisnasız siz haksızsınızdır veya siz kötüsünüzdür diye bir şeyin olması ihtimali oldukça düşük. Hepimiz gün içerisinde milyonlarca düşünce ile yaşarız fakat kimimiz bu düşünceler ile boğuşurken kimimiz dikkate bile almaz. Burada önemli olan psikoterapi ile sorunlarınızın incelenip, onlara dair daha gerçekçi bir bakış açısı kazandırmaktır size. Dilerseniz bahsetmiş olduğunuz sorunların psikoterapi teknikleri ile üzerine çalışılabilir. Unutmayın, psikolojik iyi oluş bizler için önemlidir. Kendinize iyi bakın.

  • Soru

    Hocam, Küçükken ailem beni terk ettiği için herkesle aramı iyi tutmak istiyorum. Herkes beni sevsin, benden nefret etmesin istiyorum. Şu an olduğum karakter benim yarattığım karakter aslında bu ben değilim. Kendimi bulmak istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

    • Radiye Mahabat Seyda

      Merhaba. Üzücü olay veya olaylar yaşadığınızı tahmin ediyorum. Bu durum da üzerinizde etki yaratmış. Bizler insanız ve duygular, düşünceler, olaylar muhakkak bizde iz bırakırlar ve bizi etkilerler. İçinde bulunduğunuz durumla ilgili konuşabilmemiz için hem içinde bulunduğunuz bağlamı bilmeliyim hem de sizinle daha detaylı konuşmamız gerekir. Daha sağlıklı ve daha objektif sonuçlar alabilmek bizler için doğru olandır fakat yine de birkaç şey söylemek gerekirse, bir sorunla karşı karşıya olduğunuzu bilmek bile çok kıymetli bir başlangıçtır. Size çözüm aramak için yardım eder çünkü. Herkesin bizi sevmesi veya nefret etmemesi çok zordur ve dünya üzerinde bulunan birçok insan için de pek mümkün değildir. Herkesin bizi sevmesi veya nefret etmemesi bizim kontrolümüzde değildir... Sevdiğiniz veya nefret ettiğiniz bir şeyi düşünün. Kimse sizi onu sevmeniz veya nefret etmeniz için zorlamadı. Siz kendiniz ona karşı ne hissedeceğinize karar verdiniz. Dilerseniz biraz bunun üzerine eğilmeyi tercih edebilirsiniz. Umarım çözüm arayışınıza bir katkıda bulunur...

  • Soru

    Sigara sigara sigara. Günde 2 paket sigara içiyorum ve artık bu biyolojik olarak bana zarar vermeye başladı. Bununla mücadele etmem için ne yapmam gerekiyor? Nasıl bırakabilirim psikoterapi ile bırakmam mümkün mü?

    • Radiye Mahabat Seyda

      Merhaba. Hayat kalitemize olumsuz yönde etki eden, bize psikolojik ve fizyolojik boyutta zarar veren sorunlar hayatlarımızın birer parçasıdır. Bu noktada sorunla ilgili bir uzmandan destek almak yararlı olabilir. Sorunlarımızın üstesinden bazen tek başımıza gelemeyebiliriz ve o sorunları çözmek için daha fazla özen göstermemiz gerekebilir. Sigarayı bırakabilmeniz için psikoterapi elbette faydalı olabilir. Psikoterapi ile hem bilişsel hem davranışsal boyutta müdahalelerde bulunarak bu sorun ele alınır ve çözüm elde edilmeye çalışılır. Fakat detaylı bir değerlendirme yapmadan açıklama yapmak zorlayıcı olabilir. Değerlendirmeye göre size en uygun tedavi planı oluşturulur ve bu şekilde çok daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz.

  • Yorum

  • Yorum

  • Yorum

  • Yorum

  • Yorum

  • Yorum

  • Yorum